Systém zdravotního pojištění v ČR a okolních zemích - Pinkeová, Jana; Bílková, Diana; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce seznamuje se systémem zdravotního pojištění v České republice a okolních zemích. Aktuálně je zdravotní pojištění a samotné zdravotnictví velmi diskutovaným tématem, a proto je vhodné analyzovat celkové výdaje na zdravotnictví a samotné příjmy a výdaje zdravotních pojišťoven.Pomocí časových řad a proložení vhodnou trendovou funkcí jsou odhadnuty jednotlivé výdaje a příjmy na rok 2010, které dosud nebyly zveřejněny. V poslední části srovnáme Českou republiku se sousedními zeměmi, kolik ony samy odvádějí na zdravotní pojištění, což je znázorněno na jednoduchém příkladu, a kolik musí platit u lékaře.
Vedoucí práce: Diana Bílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses