Analýza nefinančných informácií vo výročných správach vybraných malých a stredných podnikov v Českej a Slovenskej republike - Koníčková, Natália; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Koníčková, N. Analýza nefinančných informácií vo výročných správach vybraných malých a stredných podnikov v Českej a Slovenskej republike. Praha: Vysoká škola ekonomická v Prahe, 2022. Táto práca sa zaoberá analýzou vykazovania nefinančných informácií vo výročných správach mikro, malých a stredných podnikov v porovnaní medzi Slovenskou a Českou republikou. Predmetom skúmania je vzorka 162 slovenských účtovných jednotiek a 164 českých účtovných jednotiek. Práca je primárne zameraná na zistenie miery vykazovania nefinančných informácií malými a strednými podnikmi, zistenie závislosti medzi povinnosťou auditu a vykazovaním nefinančných informácií, ako aj vplyvu auditu na zostavovanie výročných správ. Zo získaných dát je následne analyzovaný stupeň vykazovania nefinančných informácií a zhodnotenie obsahu nefinančných informácií vo výročných správach vybraných subjektov z reprezentatívnej vzorky.
Vedoucí práce: Marcela Zárybnická Žárová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses