Význam odpisů dlouhodobého majetku v kalkulaci úplných nákladů sociálních služeb - Dvořáková, Klára; Svoboda, Michal, 1983-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato práce se zabývá problematikou kalkulací v oblasti sociálních služeb. Cílem práce je vytvořit kalkulaci konkrétní sociální služby, resp. jejího uživatele, a zjistit jaký vliv mají odpisy. Teoretická část je zaměřena na veřejný sektor, sociální služby zejména v České republice a jejich účetnictví. Nákladové účetnictví a problematika kalkulací přechází až do praktické části. Na konkrétní organizaci je v závěru práce aplikován kalkulační vzorec a rozebrány nedostatky a doporučení autorky.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses