Využití institucionálního tradingu na finančních/forexových trzích - Šimůnek, Jiří (2022)
Práce je zaměřená na přiblížení fungování finančních trhů, jejich účastníků a pokročilé technické analýzy. Pomocí zmíněné technické analýzy „price action“ práce přiblíží, jak identifikovat pohyby zapříčiněné informovanými účastníky trhu a zároveň, jak těchto pohybů využít ve vlastním tradingu. Teoretické vymezení poté bude aplikováno formou backtestingu na finančních trzích, budou vyhodnoceny výsledky a podána inspirace pro účastníky trhu, kteří ovšem stále nejsou ve svém obchodování konzistentní.