Režim DPH při obchodování se zbožím po Brexitu - Bouřil, Vojtěch (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady vystoupení Spojeného království z Evropské unie v kontextu problematiky DPH u tuzemských daňových subjektů. Primárním cílem této práce je výpočet modelového příkladu v režimu před vystoupením a po vystoupení a následné zhodnocení dopadů. V metodické části práce se věnuji krátkému představení Brexitu a dále popisu režimů zdanění zboží a služeb v rámci Evropské unie a třetích zemí. Analytická část je zaměřena na výpočet modelového příkladu ve 2 zmíněných variantách, zadání příkladu je podpořeno reálnými daňovými doklady tuzemského plátce daně.