Režim DPH při obchodování se zbožím po Brexitu - Bouřil, Vojtěch; Zídková, Hana; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady vystoupení Spojeného království z Evropské unie v kontextu problematiky DPH u tuzemských daňových subjektů. Primárním cílem této práce je výpočet modelového příkladu v režimu před vystoupením a po vystoupení a následné zhodnocení dopadů. V metodické části práce se věnuji krátkému představení Brexitu a dále popisu režimů zdanění zboží a služeb v rámci Evropské unie a třetích zemí. Analytická část je zaměřena na výpočet modelového příkladu ve 2 zmíněných variantách, zadání příkladu je podpořeno reálnými daňovými doklady tuzemského plátce daně.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses