Statutární audit účetní závěrky se zaměřením na testování vybraných oblastí účetních výkazů - Krčil, František; Müllerová, Libuše, 1945-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou ověřování účetní závěrky externím auditorem s cílem vyobrazit užití auditních procedur na vybrané položky účetní závěrky společnosti. Teoretická část se skládá ze 3 kapitol. V první kapitole je vymezen pojem audit, v návaznosti jsou zde definovány cíle a podstata auditu. Druhá kapitola řeší legislativní úpravu auditorské činnosti v ČR. Poslední kapitola teoretické části se zabývá jednotlivými fázemi auditu od činností před uzavřením smlouvy až po samotné vyslovení výroku auditora. Praktická část se opírá o teoretická východiska auditorské praxe a demonstruje vybrané postupy na fiktivní účetní závěrce společnosti.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses