Didaktické zpracování učiva o dlouhodobém majetku v předmětu účetnictví na obchodních akademiích - Kocourková, Veronika (2022)
Cílem této diplomové práce je didaktické zpracování učiva o dlouhodobém majetku v předmětu účetnictví na obchodních akademiích. Práce se skládá ze tří částí. První část je teoretická, kde je tematický okruh zařazen do soustavy učiva. Jsou zde popsány základní kurikulární dokumenty, didaktické zásady a didaktické prostředky. Druhá část, praktická, se zabývá didaktickým rozborem tematického celku a je zde navržen postup výuky včetně didaktických materiálů. Třetí část se věnuje výzkumnému šetření. Jsou zde popsány a zhodnoceny jednotlivé vyučovací metody, které byly aplikovány v rámci tohoto výzkumného šetření.