Zdaňování rodin s dětmi - Ježíšková, Kateřina; Tepperová, Jana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem mé bakalářské práce je zjistit, jak vybrané státy daňově podporují rodiny s dětmi bez zohlednění možnosti čerpání dávek státu. První kapitola charakterizuje rodinnou politiku, rozebírá nástroje rodinné politiky a zaměřuje se na pojem „rodina“. Druhá kapitola pojednává o vývoji podpory rodin s dětmi v českém daňovém systému v letech 2002–2022 s praktickou ukázkou v poslední podkapitole. Třetí kapitola se zabývá daňovými úlevami napříč vybranými státy. Ve své bakalářské práci jsem zvolila tři státy, kterými jsou Česká republika, Itálie a Španělsko. Čtvrtá kapitola vymezuje jednotlivé modelové rodiny, které jsou předmětem analýzy, dále se věnuje výpočtům a srovnání daňového zatížení jednotlivých rodin ve vybraných státech. K výpočtu daňového zatížení modelových rodin se v této práci používá efektivní daňová sazba.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses