Komparace využitelnosti metod technické analýzy pro různé typy finančních aktiv - Pavlov, Tomáš; Dudzich, Viktar; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním využitelnosti technické analýzy na vybraných typech finančních aktiv. Cílem této práce je odpovědět na otázku, jestli pomocí technické analýzy lze předpovídat změny cen finančních aktiv a případně na jakých trzích lze nejlépe využít technickou analýzu. V první sekci teoretické části se budu věnovat základním principům technické analýzy stejně jako její kritice a důvodům její popularity. Druhá sekce teoretické části se bude zabývat podrobným popisem využívaných technických indikátorů. V praktické části budou nejprve představena vybraná finanční aktiva z akciových, komoditních a kryptoměnových trhů, na které se dále aplikují technické indikátory na denních datech. Výsledky praktické části ukazují, že využitím technické analýzy lze dosáhnout nadprůměrných zisků.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses