Komparace interně a externě vedeného finančního účetnictví na příkladu konkrétního podniku - Švedová, Miriam (2022)
Bakalářská práce se věnuje výběru optimálního způsobu vedení účetnictví pro zkoumaný podnik. Zkoumání bylo provedeno z pohledu výše nákladů a aby byly uspokojeny všechny potřeby zkoumaného podniku. Výběru nejlepšího způsobu předcházela analýza interní a externí formy vedení účetnictví, kde jsou pro každou formu vedení účetnictví zdůrazněny výhody jednotlivých forem a výše nákladů, které jsou obligatorní pro chod účetnictví. Postupy, které jsou použity v analýze, jsou aplikovatelné nejen na zvolený podnik, ale lze je i zobecnit. Při interní formě byla uvažována určitá variabilita a vybíralo se z více možností účetnického softwaru. Také u externí formy bylo vybráno z více možností externích dodavatelů účetních služeb na základě požadavků modelové společnosti. Výstupem bakalářské práce je srovnání a kritické vyhodnocení nejvhodnější formy vedení účetnictví pro modelový příklad.