Specifika účtování ve výrobních podnicích s důrazem na oděvnictví - Repíková, Tereza (2022)
Tato práce pojednává o tom, jaký má výrobní proces výrobních podniků dopady do jejich účetnictví. Zdůrazňuje hlavní odvětví účetnictví, se kterými je výroba spojená, jako jsou zásoby, ze kterých se hotový výrobek vytváří, a také pomocné nástroje výroby, jako jsou výrobní stroje a zaměstnanci. Praktická část je věnována analýze účetnictví oděvní společnosti ODEX spol. s.r.o. a následnému zhodnocení správnosti účetních postupů, které firma používá.