Audit účetní závěrky nového klienta - Vrtiška, Stanislav (2022)
Předmětem této diplomové práce je audit účetní závěrky nového klienta. Cílem je poskytnout přehled auditorských standardů, procedur a oblastí, které se specificky dotýkají auditu nového klienta, od jeho přijetí až po samotný audit účetní závěrky. První část se zaměřuje na povinnost a regulaci auditu na úrovni evropské a české legislativy. Následující část se soustředí na požadavky, které jsou kladeny na auditory v rámci přijetí nového klienta. Dále jsou rozebrány specifika auditních procedur pro první audit, jejich plánování a vliv na zprávu auditora. Praktická část je řešena formou dotazníku, který reflektuje veškeré faktory, které je auditor povinen vzít v potaz, předtím, než dojde k závěru, zda prospektivního klienta přijmout či odmítnout.