Finanční analýza a analýza konkurenční pozice společnosti AC Sparta Praha fotbal, a.s. - Dekař, František (2022)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat konkurenční pozici a provést finanční analýzu společnosti AC Sparta Praha fotbal, a. s. za období od července 2016 do června 2020 a výsledky porovnat s konkurenčními podniky. Práce je rozdělena na teoretickou část a část praktickou. V praktické části je nejprve provedena analýza konkurenční pozice pomocí Porterovy analýzy a SWOT analýzy. Následně se práce zabývá finanční analýzou, kde je provedena horizontální a vertikální analýzy a analýza poměrových ukazatelů. Pro práci jsou využity účetní výkazy porovnávaných společností.