Finanční analýza a analýza konkurenční pozice společnosti AC Sparta Praha fotbal, a.s. - Dekař, František; Staňková, Veronika; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat konkurenční pozici a provést finanční analýzu společnosti AC Sparta Praha fotbal, a. s. za období od července 2016 do června 2020 a výsledky porovnat s konkurenčními podniky. Práce je rozdělena na teoretickou část a část praktickou. V praktické části je nejprve provedena analýza konkurenční pozice pomocí Porterovy analýzy a SWOT analýzy. Následně se práce zabývá finanční analýzou, kde je provedena horizontální a vertikální analýzy a analýza poměrových ukazatelů. Pro práci jsou využity účetní výkazy porovnávaných společností.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses