Finanční analýza společnosti Fotbalový klub Jablonec, a.s. - Neradílek, Lukáš (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví akciové společnosti FK Jablonec mezi sezónami 2016/2017 až 2019/2020. Práce je rozdělena do tří částí. V první části si přiblížíme analyzovanou společnost, charakterizujeme prostředí, ve kterém podniká a vymezíme konkurenty. Druhou částí je část metodická, kde budou teoreticky vysvětleny základy finanční analýzy. Třetí a poslední částí je část aplikační, kde budou jednotlivé části finanční analýzy vysvětleny teoreticky a následně prakticky použity na analyzovanou společnost a její konkurenty. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy, vybraných poměrových ukazatelů a dále je finanční zdraví podniku zhodnoceno pomocí souhrnných modelů.