Finanční analýza společnosti Fotbalový klub Jablonec, a.s. - Neradílek, Lukáš; Kohoutek, Štěpán; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví akciové společnosti FK Jablonec mezi sezónami 2016/2017 až 2019/2020. Práce je rozdělena do tří částí. V první části si přiblížíme analyzovanou společnost, charakterizujeme prostředí, ve kterém podniká a vymezíme konkurenty. Druhou částí je část metodická, kde budou teoreticky vysvětleny základy finanční analýzy. Třetí a poslední částí je část aplikační, kde budou jednotlivé části finanční analýzy vysvětleny teoreticky a následně prakticky použity na analyzovanou společnost a její konkurenty. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy, vybraných poměrových ukazatelů a dále je finanční zdraví podniku zhodnoceno pomocí souhrnných modelů.
Vedoucí práce: Štěpán Kohoutek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses