Finanční analýza společnosti Ferrero Česká s.r.o. - Starcová, Tereza; Kohoutek, Štěpán; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce zpracovává finanční analýzu firmy Ferrero Česká s. r. o. pro období 2016-2020, vyhodnocuje finanční situaci této firmy a výsledky porovnává s konkurenčními podniky. Práce začíná stručným představením společnosti, jejích tří hlavních konkurentů a postavením na trhu těchto společností. Následuje samotná finanční analýza – vertikální a horizontální analýza, poměrová analýza. V této části práce jsou na začátku každé kapitoly nejprve vysvětleny základní teoretické poznatky, ty jsou poté aplikovány na analyzovanou firmu i na její hlavní konkurenty. Práce je doplněna o modely predikce finanční tísně. Výsledky těchto modelů jsou porovnány s výsledky finanční analýzy.
Vedoucí práce: Štěpán Kohoutek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses