Zahraničně obchodní operace v účetnictví v ČR - Lehečková, Vendula (2022)
Diplomová práce se zabývá zahraničně obchodními transakcemi v účetnictví, a to z pohledu české účetní jednotky řídící se českými účetními předpisy. Práce se nejdříve věnuje jednotlivým vybraným oblastem zahraničního obchodu, kterými je daň z přidané hodnoty, clo, cizí měna a dodací podmínky Incoterms. Následně je pozornost zaměřena na účetní zachycení jednotlivých oblastí se zahraničně obchodním prvkem. Závěrečná kapitola diplomové práce zpracovává dva modelové příklady, které zobrazují účetní řešení zahraničně obchodních transakcí z komplexnějšího hlediska.