Měření výnosu, rizika a likvidity investičních nástrojů - Bobrov, Oleksii (2022)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit návod k měření ukazatelů investičního trojúhelníku. To znamená ukázat způsoby měření výnosu, rizika a likvidity investičních nástrojů. Dalším cílem je vysvětlit základní principy investování a popsat možné řešení problémů, se kterými se může setkat začínající investor. V závěru je rovněž uvedeno, k čemu může být prospěšné konkrétní měření při tvorbě portfolia cenných papírů, a jsou zde zařazeny příklady úpravy přístupu k managementu portfolia v reakci na změny jeho charakteristik.