Finanční analýza ČSOB - Szita, Jiří (2022)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu ČSOB, a.s. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části je představena bankovní společnost ČSOB, a.s., obecně popsány postupy a ukazatele finanční analýzy a stručně rozebrány informace, které jsou bankami povinně zveřejňovány. V druhé části byla provedena analýza aktiv a pasiv, vybraných výnosových a nákladových položek, zisku, rentability, likvidity a kapitálové přiměřenosti. Dále bylo provedeno srovnání vybraných produktů s konkurencí k určitému datu v roce 2022, které ČSOB, a.s. nabízí. Jedná se o spořící účet, termínovaný vklad a hypoteční úvěr. Finanční analýza byla prováděna mezi lety 2014-2020, kde zejména v posledním roce byla většina bank postihnuta koronavirovou pandemií COVID-19. V závěru diplomové práce jsou shrnuty výstupy a poznatky z finanční analýzy banky a doporučení z nich vyplývající.