Finanční analýza ČSOB - Szita, Jiří; Radová, Jarmila; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu ČSOB, a.s. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části je představena bankovní společnost ČSOB, a.s., obecně popsány postupy a ukazatele finanční analýzy a stručně rozebrány informace, které jsou bankami povinně zveřejňovány. V druhé části byla provedena analýza aktiv a pasiv, vybraných výnosových a nákladových položek, zisku, rentability, likvidity a kapitálové přiměřenosti. Dále bylo provedeno srovnání vybraných produktů s konkurencí k určitému datu v roce 2022, které ČSOB, a.s. nabízí. Jedná se o spořící účet, termínovaný vklad a hypoteční úvěr. Finanční analýza byla prováděna mezi lety 2014-2020, kde zejména v posledním roce byla většina bank postihnuta koronavirovou pandemií COVID-19. V závěru diplomové práce jsou shrnuty výstupy a poznatky z finanční analýzy banky a doporučení z nich vyplývající.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses