Logistické zajištění e-shopu - Steierová, Eva; Mervart, Michal, 1977-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Žijeme v době, kdy nakupování na internetu je nedílnou součástí našeho života. Tato bakalářská práce se soustředí na zajištění e-shopu společnosti Lindt & Sprüngli CEE s.r.o. z pohledu logistiky. Ačkoliv můžeme logistiku definovat více způsoby, nejdůležitější je naplnění logistického cíle neboli komplexní uspokojení potřeb zákazníka při vynaložení nejefektivnějšího množství prostředků. Naplnění cíle, kterým je výběr nejvhodnějších dopravců a dílčího cíle, kterým je efektivní forma řízení a skladování zásob se věnuji v druhém oddílu práce. Pomocí hloubkového rozhovoru s e-shop supervisorem společnosti a vícekriteriálního rozhodování bylo dosaženo porovnání a výběru vhodných dopravců. Hlavními kritérii výběru bylo převzetí zásilek v místě skladu e-shopu, rychlost doručení související s uchováním požadované kvality zboží, rozvoz po celé České republice a využití technologie track and trace pro lepší komunikaci se zákazníkem. Je také doporučeno, jaké náležitosti jsou podstatné při volbě vhodných způsobů doručení zásilek. Zjednodušená verze ABC analýzy vycházející z Paretovo pravidla slouží jako podklad pro důkladnou analýzu a následné zavedení systému objednávek a skladování zboží. Součástí práce jsou také návrhy pro zlepšení fungování e-shopu. Tato práce je přínosem pro společnost Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. v souvislosti se spuštěným e-shopem, ale také inspirací pro další podniky, které se zabývají stejnou problematikou.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses