Hypoteční úvěrování v ČR - Machoň, Lukáš; Radová, Jarmila; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice týkající se hypotečních úvěrů. V první kapitole je vymezen pojem hypoteční úvěr, dále jsou v první části popsány důležité pojmy související s poskytováním těchto úvěrů. Nejvíce prostoru v první kapitole je věnováno různým druhům hypotečních úvěrů, které jsou jednotlivě charakterizovány. V další kapitole je popsán způsob čerpání a splácení hypotečního úvěru, přičemž jsou zmíněny různé typy jak čerpání, tak i splácení. Třetí část se zabývá regulací hypotečního trhu ze strany České národní banky, nejvíce se tato kapitola věnuje vývoji regulatorních opatření. Ve čtvrté části jsou definovány jednotlivé faktory ovlivňující objemy hypotečních úvěrů, a zároveň popsán jejich vliv na výši poskytnutých objemů. V poslední části je provedena ekonometrická analýza, jejíž výsledkem je model, který ukazuje, jakým způsoben jednotlivé faktory ovlivňují objemy poskytnutých hypotečních úvěrů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses