Dopad COVID-19 krize na český bankovní sektor - Kárová, Alžběta (2022)
Bakalářská práce se zabývá kvantitativními a kvalitativními dopady covid-19 krize na český bankovní sektor během let 2020 a 2021. Teoretická část porovnává tuto krizi s globální finanční krizí roku 2008 a to zejména v odlišnostech následků krize a jejich řešení. V empirické části dochází k analýze dopadů jak na celý bankovní sektor, tak i v porovnání mezi velikostmi bank u kvantitativních dopadů. Z tvrdých dat jasně vyplývá, že nejlépe si vedly malé banky, minimálně tedy ve vybraných ukazatelích práce, kterými jsou rentabilita aktiv, vlastního kapitálu a samotná ziskovost. Měkká data zase ukázala pozitivní vliv na vývoj digitalizace bankovnictví v ČR. Nakonec jsou dle zjištěných dopadů vyhodnoceny předem stanovené hypotézy.