Strategie vytvoření startupového projektu na příkladě technologie Cloudgamingu v ČR - Voropai, Aleksei (2022)
Práce se zabývá vytvořením startupového projektu na přikladu uplatnění technologie „Cloud gaming“, která si postupné začíná aplikovat po celém světě. Během této práce bylo vysvětleno, co tato technologie vůbec je a jaké její výhody a nevýhody. Hlavním cílem této práce, jak bylo řečeno, je předvedení podnikatelského plánu a jeho aspektů. Během teoretické časti bylo vysvětleno o technologii cloud gaming, startupu, obchodním modelu Lean Canvas a podnikatelském plánu. Praktická část se skládá z analýzy trhu ČR pro uplatnění této technologie, sestavení obchodního modelu Lean Canvas, vytváření business plánu a finančního plánu. Vzávěru dané práci jezhodnoceno, jak je přínosná tato technologie pro ČR a zda vyplatí její implementace.