Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv - Procházková, Veronika (2022)
Bakalářská práce se zabývá oceňováním a odpisováním dlouhodobého majetku. V teoretické části jsou charakterizovány metody ocenění a odpisování dlouhodobých aktiv v jednotlivých subsystémech účetnictví – konkrétně z pohledu finančního, manažerského a daňového účetnictví a pohled na ocenění a odpisování dlouhodobých aktiv podle mezinárodních standardů IFRS. Ve druhé části jsou znázorněny tyto popsané metody pomocí vhodných obecných příkladů.