Vliv regulatorního rámce finančního výkaznictví na výsledky finanční analýzy - Švrčková, Terézia (2022)
Cílem této bakalářské práce je srovnání dvou společností účtujících v různých účetních standardech a jejich dopady na finanční analýzu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na přiblížení Českých účetních standardů a Mezinárodních standardů IFRS a vhodné ukazatele finanční analýzy. Praktická část představuje provedení finanční analýzy se zaměřením na vybrané části. V závěru jsou shrnuty dopady účetních standardů na výsledky finanční analýzy