Nelegální činnosti v bankovnictví - Hartlová, Kateřina (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálních činností v bankovnictví, a to zejména praním špinavých peněz, úvěrovými podvody a tunelováním. První část je zaměřena především na vysvětlení pojmů praní špinavých peněz a tunelování. V souvislosti s tím jsou také uvedeny některé kauzy k dokreslení reálného obrazu problematiky. V další části je rozebrána regulace těchto oblastí a její vývoj v České republice. Na závěr je zpracován rozhovor s panem Ing. Antonínem Moravcem.