Nelegální činnosti v bankovnictví - Hartlová, Kateřina; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegálních činností v bankovnictví, a to zejména praním špinavých peněz, úvěrovými podvody a tunelováním. První část je zaměřena především na vysvětlení pojmů praní špinavých peněz a tunelování. V souvislosti s tím jsou také uvedeny některé kauzy k dokreslení reálného obrazu problematiky. V další části je rozebrána regulace těchto oblastí a její vývoj v České republice. Na závěr je zpracován rozhovor s panem Ing. Antonínem Moravcem.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses