Analýza bankových poplatkov - Balážová, Lucia (2022)
Táto bakalárska práca je zameraná na analýzu bankových poplatkov bežných účtov na Slovensku, ktoré klienti platia vo vopred stanovenom rozsahu a štruktúre operácií. Príjmy z týchto poplatkov tvoria významné percento z celkových výnosov generovaných bankami na Slovensku, ako aj v Českej republike a sú primárnym zdrojom tvorby zisku. Vyberá ich väčšina bánk, aj keď nie v rovnakej miere, pretože sú spoľahlivým a stabilným zdrojom financovania. Na porovnanie bežných účtov bude vybraná jedna stredne veľká a jedna veľká banka. Výsledkom bude vyhodnotenie, ktorá z týchto dvoch bánk je pre môjho modelového klienta z hľadiska výšky poplatkov výhodnejšia. Ďalej taktiež pomocou analýzy zistím vývoj týchto poplatkov za posledných 5 rokov. Dielčím cieľom je zistiť informovanosť klientov o ich poplatkoch prostredníctvom dotazníka, ich preferencie pri výbere banky a aké služby využívajú v rámci svojich bankových účtov.