Správa a řízení společností v České republice - Daoová, Hai Yen (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou corporate governance v České republice neboli správou a řízení společností. Zabývá se vztahy uvnitř i vně společnosti. Především je nutná kontrola managementu vlastníky. Cílem této práce je analyzovat současný stav corporate governance v Monetě Money Bank, a. s. Předmětem zkoumání je vlastnická a organizační struktura, teorie a modely využívané ve společnosti a klíčové ukazatele vykazující kvalitu správy. Vychází se především z odborné literatury a z dokumentů zveřejněné bankou. V závěru se vyhodnotí účinnost a efektivita uplatňovaného systému a navrhnou se doporučení pro společnost.