Daňové úniky a jejich faktory - Josková, Kateřina (2022)
Cílem diplomové práce je stanovit daňové úniky v České republice za období 1994–2021 a následně provést analýzu časových řad jejich faktorů. Práce se skládá z 5 částí, přičemž první tři části se věnují daňové teorii a daňovým únikům (obecně a poté konkrétně u daní z příjmů a daně z přidané hodnoty). Následuje metodická část týkající se práce s časovými řadami a v poslední části je určena velikost daňových úniků a provedena jejich analýza.