Praní špinavých peněz/AML - Říman, Jan (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou praní špinavých peněz a následnou reakcí světa ve snaze tuto činnost zamezit. V práci je kromě charakteristiky samotného procesu a mezinárodní AML legislativy akcentován důraz na samotný boj proti legalizaci výnosů z trestné činnosti v ČR. Popsány jsou hlavní pojmy jako FAÚ, povinné osoby, podezřelý obchod a další. Vývoj jednotlivých veličin je vysvětlen pomocí grafů z dat FAÚ. Z analýzy dat vyplývá, že se AML situace v ČR za poslední léta převážně zlepšuje. V samotném závěru práce jsou na základě provedené analýzy uvedena doporučení, která by mohla AML situaci dále zlepšit.