Praní špinavých peněz/AML - Říman, Jan; Radová, Jarmila; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou praní špinavých peněz a následnou reakcí světa ve snaze tuto činnost zamezit. V práci je kromě charakteristiky samotného procesu a mezinárodní AML legislativy akcentován důraz na samotný boj proti legalizaci výnosů z trestné činnosti v ČR. Popsány jsou hlavní pojmy jako FAÚ, povinné osoby, podezřelý obchod a další. Vývoj jednotlivých veličin je vysvětlen pomocí grafů z dat FAÚ. Z analýzy dat vyplývá, že se AML situace v ČR za poslední léta převážně zlepšuje. V samotném závěru práce jsou na základě provedené analýzy uvedena doporučení, která by mohla AML situaci dále zlepšit.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses