Ohodnocení akcie společnosti Coca Cola - Hazucha, Tomáš; Veselá, Jitka; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Předkládaná bakalářská práce má za cíl provedení fundamentální analýzy společnosti The Coca-Cola Company ve třech rovinách (globální, odvětvové a firemní) a na základě provedené analýzy učinit investiční doporučení. V globální rovině je zaměřena na makroekonomické faktory ovlivňující akciový trh. Odvětvová část analýzy se zabývá charakteristikami daného odvětví, jeho pozicí v rámci ekonomiky a tím, co jej ovlivňuje. Ve firemní analýze se soustředí zejména na zjištění vnitřní hodnoty dané akcie, která je určena vybranými modely, využívající data o firemní výkonnosti. Po vyhodnocení analýz ve všech stanovených rovinách by mělo být zřejmé, jak společnost prosperuje a zdali je účelné do společnosti investovat.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses