Odměňování zaměstnanců ve společnosti na příkladu konkrétního podniku - Navrátilová, Olívie (2022)
Tato práce se zaměřuje na problematiku odměňování zaměstnanců. Analyzuje vztah mezi motivací jedince a poskytnutou odměnou za odvedenou práci. Práce je rozdělena do dvou celků, teoretického a praktického. Pro teoretickou část je důležité stanovení definice a možnosti odměňování, filozofie odměňování, korelace mezi odměňováním a motivací, popis motivačních faktorů a motivačních teorií. V praktické části je analyzován model zaměstnaneckých benefitů a podpory motivace v konkrétní spediční firmě, výsledkem je zhodnocení, zda jsou ve zvoleném podniku aplikovány vhodné zaměstnanecké výhody a motivační stimuly.