Dopad zavedení elektronické evidence tržeb - Boušková, Kateřina (2022)
Elektronická evidence tržeb je jedním z nejdiskutovanějších nástrojů, které byly v poslední době zavedeny proti daňovým únikům na dani z přidané hodnoty a daních z příjmů. Hlavním cílem práce je analyzovat dopad zavedení elektronické evidence tržeb na inkaso daně z přidané hodnoty a daní z příjmů. K dosažení cíle práce je použita Boxova-Jenkinsova metodologie, pomocí které byly z časových řad výnosů jednotlivých daní provedeny předpovědi inkasa na roky 2017-2020 a poté byly předpovědi porovnány se skutečně dosaženým inkasem.