Dopad zavedení elektronické evidence tržeb - Boušková, Kateřina; Slintáková, Barbora; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Elektronická evidence tržeb je jedním z nejdiskutovanějších nástrojů, které byly v poslední době zavedeny proti daňovým únikům na dani z přidané hodnoty a daních z příjmů. Hlavním cílem práce je analyzovat dopad zavedení elektronické evidence tržeb na inkaso daně z přidané hodnoty a daní z příjmů. K dosažení cíle práce je použita Boxova-Jenkinsova metodologie, pomocí které byly z časových řad výnosů jednotlivých daní provedeny předpovědi inkasa na roky 2017-2020 a poté byly předpovědi porovnány se skutečně dosaženým inkasem.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses