Financování developerského projektu. - Vdovtseva, Darya (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá industriálním developmentem a možnostmi jeho financování. V práci je charakterizováno financování nejen developerského projektu, ale i podniku jako celku. Cílem je na konkrétním příkladu potenciálního real estate projektu zanalyzovat možnosti jeho financování a na základě výsledků analýzy vyhodnotit ekonomickou efektivnost z pohledu investora ve smyslu poskytovatele vlastního kapitálu. Práce se snaží problematiku financování developerského projektu maximálně přiblížit k praxi na bázi skutečného příkladu s pozměněnými čísly z důvodu utajených informací, který poskytuje přehled o možnostech získání peněžních prostředků určených k realizaci konkrétního projektu. Výsledkem práce je vyhodnocení předkládaného investičního projektu a doporučení pro možnou investici.