Efekt vybraných technik kreativního účetnictví na finanční výkazy - Knotková, Kristína; Závodný, Libor; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je poukázat na efekt vybraných technik kreativního účetnictví na účetní výkazy. Na základě teoretických východisek o podstatě kreativního účetnictví byl na vzorovém příkladě fiktivní účetní jednotky ukázán vliv vybraných technik kreativního účetnictví. Z porovnání obou variant účtování, kde Varianta 1 představuje správné zaúčtování všech transakcí a Varianta 2 představuje účtování s využitím technik kreativního účetnictví, bylo zjištěno, že využívání kreativního účetnictví má vliv na výkazy účetnictví účetní jednotky a tudíž byl zaznamenán i dopad na vypovídací schopnost zkreslených účetních výkazů.
Vedoucí práce: Libor Závodný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses