Účetní a daňová specifika automobilu v podnikání - Svobodová, Markéta (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účetního zachycování a vykazování životního cyklu vozidel užívaných účetní jednotkou, jejich daňovými dopady a užívání vozidel osobami samostatně výdělečně činnými či zaměstnanci. Cílem práce je objasnit a uvést do praxe tyto účetní a daňová specifika, které z pořízení, provozu a pozbytí automobilu plynou. Práce čtenáře provede situacemi od pořízení vozidel, přes veškerá specifika související s provozem až po jeho vyřazení z majetku. Veškeré poznatky jsou vždy aplikovány do praxe a účetně zachyceny, práce tak tvoří ucelený obraz zachycující již zmiňovaný životní cyklus automobilu.