Automatizace zpracování účetních dokladů - Kabátková, Kristýna; Křivanec, Oto; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je popsat vybraný automatizovaný nástroj pro příjem, zpracování a uchování účetních dokladů a zhodnotit výsledek jeho implementace na vybraném účetním oddělení. Tento nástroj lze rozdělit na 2 části. První část zajišťuje na základě principu optického rozpoznávání znaků (OCR) konverzi dat z účetních dokladů do digitální podoby a umožnuje následnou práci s těmito daty. V druhé části potom v software s názvem Vendor Invoice Management dochází k samotnému účtování těchto dokladů. Hlavním přínosem tzv. e-invoicingu by měla být automatizace, harmonizace, a současné zvýšení efektivity jednotlivých dílčích účetních procesů.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses