Trendy v mobilním bankovnictví - Klicmanová, Kateřina (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na trendy v mobilním bankovnictví, které jsou v dnešní době nabízeny. Zejména se jedná o okamžité platby a QR platby. Úvodní část se zabývá vznikem a historií mobilního bankovnictví. Dále popisuje legislativu, která v rámci platebního styku musí být dodržována, a jak k ní samotné banky přistupují. V práci nechybí ani představení toho, co mobilní bankovnictví nabízí a jaké produkty či služby můžeme v mobilních bankách najít. Práce popisuje problematiku QR plateb v praxi a představuje jejich možnou očekávanou budoucnost. Na závěr práce analyzuje vývoj okamžitých plateb v České republice od svého počátku do současnosti a druhá analýza představuje průměrné denní počty mezibankovních položek CERTIS.