SMART Administration a její přínosy pro obce s rozšířenou působností - Frecerová, Zuzana; Mitwallyová, Helena; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá implementací Strategie Smart Administration v České republice a jejím dopadem na obce s rozšířenou působností. Objasňuje klíčové aspekty a předpoklady chytré veřejné správy. V teoretické části je Strategie Smart Administration souhrnně představena a jsou zde popsány všechny relevantní oblasti spojené s naplňováním jejích cílů. Realizace Strategie Smart Administration probíhá prostřednictvím jednotlivých projektů, jejichž dopady v konkrétních regionech jsou zkoumány v praktické části. Z rozhovorů a dotazníkového šetření se zástupci městských úřadů ve vybraných obcích s rozšířenou působností vyplývá, jaké projekty realizovali, zda jimi realizované projekty naplnily své cíle a jak se přínosy projektů projevily v práci úřadu či zda se projevily i v rámci celého ORP. V druhé polovině praktické části je vyhodnocen soulad dosažených cílů s dosaženými cíli Strategie Smart Administration na národní úrovni.
Vedoucí práce: Helena Mitwallyová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses