Zastupitelské agentury v ČR a zahraničí a jejich role na počátku profesní kariéry herců - Trávníková, Veronika (2022)
Tato bakalářská práce se snaží o shrnutí dosavadních poznatků k tématu „Zastupitelské agentury a jejich role na počátku profesní kariéry herců v ČR a zahraničí“, definuje základní pojmy a formuluje společné hypotézy s tématem související a následně reflektuje tento fenomén na základě kvalitativního zkoumání. Ke zpracování praktické části této bakalářské práce byly využity metodiky empirického výzkumu kvalitativního zkoumání, a to na základě pozorování, následně zanalyzovaného do co možná nejpřesnějšího popisu trhu v kombinaci s metodikou kvalitativních rozhovorů. Práce definuje benefity i disbenefity zastupitelských agentur v Čr a zahraničí a popisuje podstatu role zastupitelských agentur na počátku profesní kariéry herců, jež se týká několika dimenzí, a to v kontextu každodenních pracovních rituálů; psychických a volných předpokladů k výkonu činnosti; sebeprezentace, prezentace, mediálního servisu; způsobů získávání práce; komunikace – vztah: herec – agent – třetí strana a formování kariérního směru/zaměření.