Komparace poskytnutých dotací na jednotlivé sporty z rozpočtů Statutárního města Pardubice a jeho městských obvodů - Bergerová, Aneta (2022)
Cílem této bakalářské práce je komparace dotací poskytnutých na jednotlivé sporty (včetně jednorázových sportovních akcí) v letech 2018 a 2019, a to v jejich celkovém součtu z rozpočtu Statutárního města Pardubice a jeho městských obvodů. Přidanou hodnotou práce je komplexní pohled na problematiku poskytování sportovních dotací z rozpočtů všech obecních municipalit (působících v rámci Statutárního města Pardubice) v období nezasaženém pandemií Covid-19 a válkou na Ukrajině, a to včetně pohledu významných aktérů, kteří se v těchto procesech pohybují. V roce 2018 výdaje rozpočtu Statutárního města Pardubice činí 2 385 088 600 Kč. Z této částky je poskytnuto 335 922 030 Kč na dotace pro jednotlivé subjekty (mimo příspěvkové organizace a mimo dotace poskytnuté na provoz), ze které plyne 70 028 030 Kč na sport a sportovní akce, což činí 20,85 %. Výdaje městských obvodů činí celkem 333 790 810,96 Kč. Z výdajů všech městských obvodů se poskytuje 1 561 800 Kč na dotace pro subjekty (mimo příspěvkové organizace a mimo dotace poskytnuté na provoz). Z této částky plyne 548 900 Kč na dotování sportu a sportovních akcí, což činí 35,15 %. V roce 2019 výdaje rozpočtu Statutárního města Pardubice činí 2 305 127 400 Kč. Z této částky je poskytnuto 357 602 760 Kč na dotace pro jednotlivé subjekty (mimo příspěvkové organizace a mimo dotace poskytnuté na provoz), ze které plyne 94 686 860 Kč na sport a sportovní akce, což činí 26,48 %. Výdaje městských obvodů činí celkem 333 630 838,65 Kč. Z výdajů všech městských obvodů se poskytuje 1 709 400 Kč na dotace pro subjekty (mimo příspěvkové organizace a mimo dotace poskytnuté na provoz). Z této částky 755 250 Kč směřuje na dotování sportu a sportovních akcí, což činí 44,18 %. Nejvíce dotací je poskytnuto v roce 2018, ve výši 97 649 830 Kč. V roce 2019 se celkově pos