Mzdové účetnictví a legislativní změny v roce 2021 a 2022 - Roubíčková, Simona; Zemánková, Aneta; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na mzdové účetnictví s ohledem na legislativní změny po novele zákoníku práce od 1.1.2021. Teoretická část vysvětluje mzdovou problematiku a upozorňuje na zavedené změny. Je doplněna o příklady, které problematiku blíže vysvětlují. Stěžejní jsou kapitoly o odměňování zaměstnanců se zaměřením na zrušení superhrubé mzdy a zavedení dvou sazeb daně z příjmů, tj. 15 a 23 %. Práce porovnává, jak se odměna pro zaměstnance zdaňovala před a po novelizaci. Dále se zabývá dovolenou a jejím novým výpočtem s ohledem na novou koncepci nároku na dovolenou v hodinách. Poslední kapitola je zaměřená na stravování zaměstnanců s důrazem na zavedení stravenkového paušálu a jeho výhodnosti oproti jiným formám.
Vedoucí práce: Aneta Zemánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses