Paušální výdaje - kritické zhodnocení a mezinárodní komparace - Benediktová, Tereza (2022)
Práce se zabývá paušálními výdaji v České republice, které mohou uplatňovat podnikající fyzické osoby. Hlavním cílem bylo porovnání paušálních výdajů v okolních státech a jejich popis. První část je zaměřená na obecnou charakteristiku paušálních výdajů a zhodnocení jejich výhod a nevýhod. Druhá část se zabývá mezinárodní komparací, pro kterou jsem si zvolila sousední státy. Věnuji se zde zdanění příjmů fyzických osob, zejména paušálním výdajům v Německu, Rakousku, Polsku a na Slovensku.