Daňové zvýhodnění rodin s dětmi v ČR, na Slovensku a v Polsku - Hricová, Karolína; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
V současné době se v mnoha zemích, převážně země v Evropské unii, setkáváme s nízkou plodností a se stárnutím obyvatelstva. Proto je důležité rodiny s dětmi podporovat. Podpora od státu může nabývat různých podob. Tato práce se bude zabývat daňovou podporou. Cílem bakalářské práce je porovnat na modelových rodinách daňové zatížení ve vybraných státech. Porovnání bude provedeno pomocí efektivní daňové sazby. Mezi vybranými státy je Česká republika, Slovensko a Polsko. Jsou to sousedící státy se společnou minulostí. V práci jsou uvedeny daňové úlevy v konkrétních zemích. Tyto úlevy jsou poté využity při výpočtu daňové povinnosti u modelových rodin. Na závěr budou vypočtené efektivní sazby porovnány, aby se zjistilo, v jaké zemi je nejnižší daňové zatížení rodiny.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses